02Apr. 2020

Antreprenorii vin cu ajutor și soluții în perioada pandemiei


Doi dintre cei 39 de antreprenori, pe care îi finanțăm prin intermediul proiectului Antreprenoriatul Dezvolta Ardealul (ADA), lucrează intens pentru obținerea unor soluții viabile necesare prevenirii raspândirii COVID-19.

Este vorba de doi târgumureșeni, Vadim Fîntînari și Ioan Plămădială, cu start-up-uri cu domeniul de activitate bazat pe dezvoltarea soluțiilor ce folosesc inteligența artificială și pe design de produs și prototipare, printare 3D. Aceștia au dezvoltat un termometru bazat pe inteligență artificială, care, cu ajutorul unei camere, urmărește fața oamenilor ce intră într-o încăpere (instituție, companie etc). Aparatul verifică instant temperatura corpului folosind un termometru cu infraroșu, cu o acuratețe de ±0.2°C.

În același context, și antreprenorii din regiunea Sud-Muntenia, finanțați prin proiectul Antreprenoriatul - o alternativă de carieră excelentă (ACE), au avut inițiative necesare prevenirii raspândirii COVID-19 dar și ajutorării persoanelor afectate de situația creată de pandemia de COVID-19. Amintim aici de antreprenorii călărășeni Ion Luca, al carui start-up, Rustic Katering, începând de vineri, 26.03.2020, oferă, gratuit, masa de prânz, pentru 10 persoane aflate în izolare și Neli-Lidia Negulescu-Ioniță, care prin start-upul Lux Tradițional, confecționează și distribuie gratuit măști lucrate din bumbac organic, ce se poate spăla la temperaturi înalte, se poate pune direct în clor și se poate călca la temperaturi foarte înalte.

Le urăm tuturor mult succes în activitățile lor!