31Dec. 2020

Studiu de bune practici în antreprenoriat

Scopul acestui studiu privind bunele practici în antreprenoriat vă prezintă rezultatele generale ale proiectului POCU/82/3/7/105905 – „Antreprenoriatul – o alternativă de carieră excelentă (ACE)” și, totodată, cele mai bune practici în domeniul organizării afacerii și instrumentelor de management. Studiul s-a realizat în urma colectării de informații de la persoanele din grupul țintă, prin aplicarea unor chestionare specifice pe tip de activitate în partea de recrutare, formare, mentorat.

De asemenea, studiul cuprinde un corolar de bune practici privind exemplele concrete identificate pe parcursul proiectului ce pot fi transferate în practică (efect de multiplicare) de către participanți și publicul larg, unde sunt prezentate și diferența între angajat și antreprenor, ce trebuie să faci ca să fii antreprenor, care sunt riscurile la care sunt expuși tinerii antreprenori și ce trebuie să ai în vedere pentru a avea succes, care să vină în sprijinul persoanelor care doresc să demareze propria afacere, dar și modele de bună practică.

Studiul este completat cu o serie de recomandări și propuneri concrete de îmbunătățire a condițiilor legislative pentru impulsionarea și susținerea antreprenoriatului local/ regional.

Download studiu