14Mai. 2021

Restrospectivă asupra stagiilor de practică!


Pentru că atunci când promitem ne ținem de cuvânt, până în prezent 3 clase din cadrul Liceului Tehnologic Măcin au beneficiat de stagii de practică facilitate în cadrul prezentului proiect ,,ITI - SE - Șansa pentru educație.’’ POCU/711/6/14/133562.

Toți elevii la începutul stagiului de practică au primit kit-uri de practică care conțin: 1 creion, 1 pix, 1 usb, 1 caiet de practica, 2 tricouri, 1 ghiozdan/rucsac și pachete alimentare.

Kit practica

Astfel, în săptămâna 22.03.2021-26.03.2021 elevii clasei a X-a D specializarea Electrică Profesională, împărțiți în două grupe, au efectuat stagiile de practică la doi agenți economici cu vastă experiență în domeniul electric. De asemenea, în perioada 29.03.2021-01.04.2021, elevii  clasei a XI-a  specializarea Mecanică Profesională, repartizați în două grupe, au efectuat stagii de practică la doi agenți economici profesioniști în domeniul textil.             

Totodată, pe 10 mai elevii clasei a X-a B din cadrul Liceului Tehnologic Măcin specializarea Textile Pr. au început stagiile de practică. Gazde le-au fost agenții economici S.C. Pytconf S.R.L. și S.C. Grecale Impex S.R.L.

În cadrul stagiului de practică, aceștia au beneficiat de demonstrații cu privire la  procesele de finisare a textilelor, despre cum să folosească mașina de pe linia de producție, despre modul cum să pregătească etichetele articolelor de îmbrăcăminte cât și micile finisaje.

a X-a D specializarea Electrică Profesională a XI-a  specializarea Mecanică Profesionalăa X-a B din cadrul Liceului Tehnologic Măcin specializarea Textile

Totodată, au învățat cât de importantă este atenția la micile detalii și în ce măsură acestea fac diferența, mai ales când vine vorba de articolele vestimentare care în ziua de astăzi totul se rezumă la tendințe.

În această lună adăugăm în portofoliu încă un protocol semnat cu unitatea de învățământ Liceul Tehnologic Agricol ,,NICOLAE CORNĂȚEANU" din Tulcea. Oferta educațională a liceului este una vastă, astfel că din cadrul acestuia se vor recruta elevi cu specialități diverse printre care se numără:

-    ÎNVĂŢĂMÂNT LICEAL/CURS DE ZI - PROFIL-RESURSE NATURALE ŞI    PROTECŢIA MEDIULU – CALIFICĂRE PROFESIONALĂ Tehnician veterinar

-    ÎNVĂŢĂMÂNT PROFESIONAL CU DURATA DE 3 ANI / CURS DE ZI – CALIFICARE PROFESIONALĂ: Lucrător în agroturism

-    ÎNVĂŢĂMÂNT LICEAL-CURS SERAL - FILIERA TEHNOLOGICĂ - PROFIL-RESURSE NATURALE ŞI PROTECŢIA MEDIULUI - CALIFICARE PROFESIONALĂ:  Tehnician  agronom

-    ÎNVĂŢĂMÂNT LICEAL–SPP (Standardele de Pregătire Profesională) - CALIFICARE PROFESIONALĂ: Agricultor culturi de camp.

De asemenea, unitatea de învățământ dispune de o multitudine de resurse didacto-materiale la care elevii au acces cum ar fi: 20 săli de clasă spațioase și moderne; 8 cabinete şi laboratoare de specialitate; 2 cabinete de Informatică dotate profesional, 1 cabinet AEL.; Centru de documentare și informare; Parc de tractoare, maşini agricole, echipamente şi instalaţii folosite în agricultură şi zootehnie; Fermă zootehnică pentru : porcine, ovine și păsări; Fermă vegetală -didacticăşi de producţie-10ha; Solarii pentru producerea legumelor şi materialului săditor; Parc dendrologiccu specii rare; Poligon  pentru conducere auto; 2 autoturisme pentru conducere auto.

Astfel, pentru a demara procesul de organizare a stagiilor de practică, experții mobilizați în cadrul proiectului vor pune în mișcare toate motoarele pentru a identifica noi agenți economici care să fie în conformitate cu necesitățile și dorințele elevilor care vor accepta să facă parte din proiectul ,,ITI - SE - Șansa pentru educație.’’ POCU/711/6/14/133562.

SĂ ÎNCEAPĂ RECRUTAREA!