19Ian. 2018

A început recrutarea în cadrul proiectului ”Antreprenoriatul Dezvoltă Ardealul (ADA)”!


Selectarea grupului țintă pentru cursurile de formare antreprenorială din cadrul proiectului “Antreprenoriatul Dezvoltă Ardealul (ADA)” pe linia de finanțare România Start Up Plus are loc în perioada 03 Ianuarie 2018 - 02 Ianuarie 2019. Proiectul se adresează regiunii Centru (județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu) și va finanța 40 de afaceri noi, non agricole, în mediul urban.

Grupul țintă  este reprezentat de cel puțin 300 de persoane fizice din următoarele categorii:

- Șomeri

- Persoane inactive cu vârsta cuprinsă între 18-64 de ani care nu se încadrează nici în populația ocupată, nici în cea aflată în șomaj

- Persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă, inclusiv persoane care desfășoară o activitate independentă

 În perioada următoare vom organiza evenimente de informare la nivelul fiecărui județ, la care sunt așteptați toți cei interesați să demareze o afacere nouă. Doritorii de finanțare nerambursabilă se vor putea înscrie la activitățile proiectului și prin completarea unui chestionar online, cu condiția să îndeplinească criteriile de recrutare. Chestionarul îl găsiți în secțiunea adresată proiectului de pe website-ul www.asociatia-asura.ro dar și pe pagina de Facebook. Experții proiectului vor face un follow-up al cererilor înregistrate online și vor organiza întâlniri cu cei înscriși, la nivelul fiecărui județ, în vederea verificării și preluării dosarelor de înregistrare în grupul țintă al proiectului.

După terminarea selecției grupului țintă, vom organiza cursuri de antreprenoriat cu 300 de persoane din regiunea Centru. După absolvirea cursurilor, antreprenorii vor elabora planuri de afaceri care vor fi înscrise într-un concurs, iar un juriu format din profesioniști independenți de proiect va selecta cele mai bune și performante 40 de idei pentru finanțare.

Planurile de afaceri selectate se vor concretiza prin înființarea a 40 de start-up-uri care vor beneficia de:

- Finanțare nerambursabilă 100% (maxim 40.000 de euro);

- Stagii de practică pentru antreprenori în companii cu același domeniu de activitate ca al lor;

- Consiliere si mentorat personalizat;

- Sprijin pentru înființarea afacerii;

- Monitorizarea implementării planului de afaceri;

- Propunerea unor măsuri de prevenire a eventualelor probleme ce pot fi întâmpinate.

Pentru informații suplimentare despre proiect urmăriți secțiunile adresate proiectului din cadrul website-urilor instituțiilor implicate, sau ne puteți contacta la adresa de email  proiect.ada.centru@asociatia-asura.ro .