05Ian. 2023

„Telegraful Român”, 170 de ani de apariţie neîntreruptă

Cel mai vechi ziar din ţară, „Telegraful Român”, a împlinit 170 de ani de apariţie fără întrerupere. Publicaţia a apărut în 3 ianuarie 1853, la Sibiu, fiind organul de presă al Mitropoliei Ardealului.

Potrivit AGERPRES, Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a declarat că, încă de la început, acest ziar „îşi împlinea o sfântă chemare, rostită printr-un adânc şi mântuitor rost de adevărată lucrare de slujire mărturisitoare, devenind, cu adevărat, o conştiinţă a Bisericii Ortodoxe şi a Transilvaniei”. Înaltul ierarh a amintit de importanţa mitropolitului Andrei Şaguna, întemeietorul „Telegrafului Român”: „Dorim să scriem despre faptele cele bune, pilduitoare şi ziditoare de suflet, dar, în acelaşi timp, să nu le ocolim nici pe cele negative, mai ales sub aspect social, despre care să luăm aminte. De la o simplă, dar necesară informare, am dori să ajungem să exprimăm întotdeauna şi atitudinea noastră, a Bisericii, despre temele importante ce ţin de viaţa creştină, dar şi de cele sociale, ce frământă societatea actuală şi pe credincioşii de astăzi, cu toată problematica umană şi existenţială”, a mai spus mitropolitul Ardealului.

Departamentul Comunicare UZPR

Foto: societateamuzicala.ro