31Iul. 2015

S.C. Cedar BND S.R.L.


Prelucrarea artistică a lemnului – S.C. Cedar BND S.R.L.

Deși în acest moment există un număr apreciabil de firme care produc mobilă, existența acestora nu este amenințată de lupta fratricidă, ci de competiția cu marii producători de mobilă de serie. Competiția cea mai acerbă este dusă cu firmele mari, deoarece clientul compară prețurile firmelor mici cu cele ale firmelor care produc în serie.

Potențialii clienți se așteptă să te aliniezi acestor prețuri care sunt mai mici, neluând în considerare faptul că este vorba de mobilă personalizată și nu de mobilă produsă în serie. De obicei, in cadrul marilor companii se creează un singur proiect după care se realizează apoi mii, poate zeci de mii de obiecte identice de mobilier. 

Pentru a veni în întâmpinarea acestei situații, în data de 05.05.2015, prin proiectul  strategic “Economia socială - stimulent al dezvoltării economice în regiunile Bucureşti - Ilfov, Centru, Nord Vest și Sud Muntenia din cadrul Programului Operațional Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 a fost înființată o Structura de Economică Socială  „ Prelucrarea artistică a lemnului” înregistrată sub numele S.C. Cedar BND S.R.L.

Întreprinderea socială se bazează pe crearea unui utilaj de tip Centru Numeric de Comandă, cu funcții mixte, pentru prelucrarea artistică a lemnului, având ca scop realizarea de produse din lemn autohton și exotic, pentru ornamente în industria mobilei și a produselor artizanale.

Echipamentul este special conceput pentru a prelucra lemnul, astfel încât din acesta să se obțină obiecte cu caracter artistic, care vin să răspundă unor solicitări ale pieței de artă sau din industria mobilei, dar și pentru cele ale industriei constructoare de ambarcațiuni.

Scopul S.C. Cedar BND S.R.L.este de a crea locuri de muncă și de a înnobila casele și poporul român cu lucrări ce vor rămâne și peste timp, valoarea lor fiind dată de unicitatea și creativitatea lor. Producând pentru comandă și tot ce înseamnă piață și târguri, se dorește promovarea ideii conform căreia și românii au gusturi și un simț al esteticului, și nu tot ceea ce se face bun și frumos este pentru exterior. S.C. Cedar BND S.R.L  dorește să ofere o gamă largă de opțiuni în domeniul acestui meșteșug, căutând să transmită și creativitatea și interesul strămoșilor pentru lemn.

Liliana Niculescu, Expert informare si comunicare

E-mail: liliana@asociatia-asura.ro