19Apr. 2023

Redirecționează 3,5% din impozitul tău pe venit Asociației ASURA


„Pic cu pic se face marea” zice un proverb românesc, astfel fondurile redistribuite din cei 3,5% din impozitul tău pe venit de anul trecut ne-au ajutat mult la implementarea proiectelor noastre și la buna funcționare a asociației!

Îți mulțumim foarte mult!

După cum știi, începând cu anul 2019, statul permite ca persoanele fizice care au realizat venituri din salarii și/sau pensii impozabile în România să poată redirecționa până la 3,5% din impozitul pe venit către un ONG.

Dacă vrei să susții asociația noastră, completează formularul de mai jos și redirecționează o parte din impozitul tău aferent anului trecut către Asociația ASURA.

Data până la care formularele pot fi depuse este 25 mai 2023, iar procedura e simplă și nu te costă nimic.

Ce trebuie să faci? Este simplu! Urmează cele doua metode cu pașii lor:

METODA I

Pasul 1

Descarcă formularul completat deja cu datele noastre. Formularul e pentru anul 2022, pentru că presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.

Formularul 230

*Conform noului Cod Fiscal, distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit poate fi redistribuit către același beneficiar pentru o perioadă de cel mult doi ani şi va putea fi reînnoită după expirarea perioadei respective.

Pasul 2

Completează doar secțiunea I. Date de identificare a contribuabilului cu datele tale. Semnează formularul în partea din stânga jos.

Pasul 3

Trimite formularul prin una dintre metodele de mai jos:

  1. 1. Prin poștă sau prin curier la adresa Comuna Siriu, Județul Buzău, Cod Poștal: 127580. Mai departe ne ocupăm noi.
  2. 2. La organul fiscal de care aparții, conform adresei din buletin. Poți depune formularul direct la registratură sau prin poștă, cu scrisoare recomandată adresată administrației fiscale. Găsești aici adresele.
  3. 3. Prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual, dacă ai semnătură electronică.

METODA II

Ne găsiți și aici: https://redirectioneaza.ro/asociatia-asura. Urmează pașii descriși în pagina menționată pentru a completa, genera, și trimite formularul de redirecționare.

Dacă vrei să ne ajuți mai mult, îți poți convinge apropiații, prietenii și colegii să ți se alăture. Fiecare ajutor contează! Adună cât mai multe formulare și scrie-ne la office@asociatia-asura.ro să le luăm noi de la tine.

Găsești aici Ghidul contribuabililor care optează pentru redirecționarea unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit/câștigul net anual impozabil pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private.

Datele noastre de identificare sunt:

Asociația ASURA
CUI: 31310770
Banca: Banca Transilvania - Sucursala București
Cont IBAN: RO45 BTRL RONC RT04 2485 7101