07Dec. 2015

Conferința Națională - Antreprenoriat social - element cheie în dezvoltarea comunităților locale

Anul acesta în România a fost promulgată Legea Economiei Sociale. Statul român s-a aliniat astfel la majoritatea statelor membre UE care au reglementat de asemenea economia socială.

Anul acesta în România a fost reînființată Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANES).

Tot anul acesta Premiul Nobel pentru Științe Economice a fost înmânat profesorului scoțian Angus Deaton pentru studiile sale privitoare la consum, sărăcie și bunăstare.

Acestea sunt doar o parte din evenimentele care plasează economia socială în prim plan atât în România cât și în Uniunea Europeană.

În acest cadru vineri, 11 decembrie 2015, la București, Asociația ASURA vă invită să participați la Conferința Națională ”Antreprenoriat social – element cheie în dezvoltarea comunităților locale”.

Sfârșitul de an este un moment bun pentru a reflecta asupra factorilor cheie și a evoluției economiei sociale din ultima perioadă dar și pentru a trasa previziuni și recomandări pentru anul următor.

Evenimentul se bucură de prezența lui Pierre Vial, președinte al Asociației La Maison des solidarités locales et internationales din Franța, a lui Herve Defalvard, Prof. Univ. în Managementul Organizațiilor de Economie Socială, Universitatea Paris-EST Marne-La-Vallée din Franța, specialiști în domeniul economie sociale din România și reprezentanți ai ONG-urilor din România, antreprenori, persoane din grupuri defavorizate, formatori, consilieri profesionali și alți actori ai economiei sociale.

Vă așteptăm cu drag vineri, 11 decembrie începând cu ora 09:45 la Clubul Tăranului.

Adresa: Intrarea Monetăriei, Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 3, București

Pentru a confirma prezența dumneavoastră vă rugăm să transmiteți un e-mail la: gina.geala@thinkgroup.ro

Programul evenimentului este disponibil aici.

Conferința Națională este organizată în cadrul proiectului ”Economia socială - stimulent al dezvoltării economice în regiunile București - Ilfov, Centru, Nord Vest și Sud Muntenia” POSDRU /173/6.1/S/148732 finanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.