23Mar. 2015

Comunicat de presă Lansare proiect "Coeziune socială prin practicarea meseriilor tradiționale în întreprinderi de economie socială (SESRom)" POSDRU 173/6.1/S/148897


Asociația ASURA, Primăria Comunei Brădeni, Primăria Orașului Budești, Primăria Comunei Malu anunţă lansarea proiectului

”Coeziune socială prin practicarea meseriilor tradiționale în întreprinderi de economie socială (SESRom)”

POSDRU 173/6.1/S/148897

 

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-1013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.1. ”Dezvoltarea economiei sociale”.

 

Evenimentul de lansare a proiectului a avut loc la Căminul Cultural din Comuna Malu

 în data de 20 martie 2015

 

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă dezvoltarea a 3 structuri de economie socială și creșterea șanselor de integrare durabilă pe piața muncii în structurile economiei sociale a unui număr de 100 de persoane (din care 40% femei) de etnie romă din regiunile Centru și Sud-Muntenia.  Pe termen lung proiectul va produce efecte pozitive ca urmare a adaptării activităților atât la specificul grupului țintă cât și la specificul local și a abordării integrate a nevoilor membrilor săi. Prin intermediul proiectului se vor asigura servicii de formare și consiliere profesională pentru persoanele de etnie romă din regiunile Centru și Sud Muntenia în vederea sprijinirii acestora în demersul de dobândire a unui statut social in cadrul comunitatii locale.

Echiparea membrilor grupului țintă cu competențe necesare atât pentru a ocupa un loc de muncă în cadrul structurilor economiei sociale cât și pentru a cunoaște, a acționa, a se dezvolta pe sine și a fi membru activ al societății,  contribuie la creșterea coeziunii sociale.

Lărgirea gamei de servicii furnizate persoanelor din mediul rural, structura lor și organizarea logică facilitează creșterea competitivității grupului țintă, fiind în același timp un rezultat așteptat al acestui proiect.

In urma implementării proiectului vor fi create 30 de locuri de muncă, dintre care 24 pentru persoane de etnie romă, ceea ce contribuie la ameliorarea ratei de ocupare a grupurilor dezavantajate, la combaterea șomajului de lungă durată, promovând integrarea socială.

Perioada de desfăşurare a proiectului este de 12 luni.

 

Pentru mai multe informaţii despre acest proiect:

Ciprian Manea, Manager de proiect

E-mail: office@asociatia-asura.ro