07Oct. 2020

Căutăm licee partenere


Pentru a ajunge să știi #omeserie, trebuie să îmbini școala cu activitatea practică. Alegerea meseriei este una dintre cele mai importante decizii pe care le luăm în viață,  iar abordarea acestui aspect s-a schimbat în decursul ultimilor ani. Cu cât știm mai devreme ce meserie ni se potrivește, ajungem să avem timp să experimentăm, să exersăm, să ne perfecționăm și să ne bucurăm de rezultatele muncii noastre.

Elevii din liceele tehnologice, școli profesionale, postliceale sau de maiștri își aleg meseria odată cu admiterea în aceste unități de învățământ. Dar pentru a ajunge să o înțeleagă și să o poată exercita la modul performant, au nevoie de multă practică.

Proiectul #omeserie vine în ajutorul elevilor din licee tehnologice, școli profesionale, școli post-liceale sau de maiștri, cu domiciliul într-una din regiunile Centru, Vest, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia și Sud-Muntenia, care doresc să își exercite în cel mai performant mod meseria aleasă, oferindu-le acestora prilejul să participe la stagii de practică, la activități de consiliere și orientare în carieră și la multe alte activități de sprijin a sistemului de învățare la locul de muncă, ce le pot asigura reușita pe piața muncii după terminarea studiilor.

Invităm unitățile de învățământ cu profil tehnologic, profesional sau postliceal din regiunile proiectului să ne trimită o scrisoare de intenție în vederea colaborării pentru organizarea stagiilor de practică, la adresa omeserie@asociatia-asura.ro.

Lista de documente:

Invitație de colaborare - Download
Scrisoare de intenție - Download