Cultură și Turism

Acasă » Activități » Cultură și Turism

Cultură & Turism

Dezvoltăm proiecte în vederea conservării tradițiilor și culturii românești și promovarea acestora prin diferite mijloace de comunicare (manifestări și conferințe culturale, expoziții, târguri și spectacole, pliante, broșuri, pagini web, etc.) atât la nivel local cât și național.

Proiecte și demersurile noastre au devenit din ce în ce mai cunoscute în mediul online:
-    pagina de Facebook Asociația ASURA (https://www.facebook.com/AsociatiaAsura/ )
-    pagina de Facebook Asociația ASURA – Turism (https://www.facebook.com/AmazingSiriu/)

Paginile create prin intermediul proiectelor:
     „SESart – Dezvoltăm economia socială” (https://www.facebook.com/sesart7/)  
     „SESrom – Împletim pentru viitor” (https://www.facebook.com/SESrom-Impletim-pentru-viitor-1439863006328066/)

►    În luna octombrie a anului 2015 am avut ocazia să colaborăm cu publicația „Casa de Vacanță” în vederea realizării unui reportaj pentru promovarea Munților Buzăului, Lacului Siriu și locurile pitorești din împrejurimi.

►    La inițiativa noastră, Unitatea de Sprijin a Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală a organizat la Nehoiu, în perioada 02-03 iulie 2015, Seminarul ad hoc ”Patrimoniul cultural și turismul rural în contextul dezvoltării rurale”. Evenimentul a avut drept scop diseminarea de informații despre oportunitățile de finanțare prin PNDR fiind astfel abordate subiecte actuale, de mare interes, atât pentru dezvoltarea rurală în general cât și pentru noua perioadă de programare 2014-2020. De asemenea, au fost prezentate proiecte de succes ca modele de bună practică, au fost prezenți reprezentanți ai Muzeului Chihlimbarului de la Colți, reprezentanți din partea ANTREC Buzău, și alte persoane interesate de subiect. Evenimentul s-a încheiat cu o vizită la Cimitirul Eroilor din Comuna Siriu și bineînțeles cu o scurtă prezentare a istoriei acestuia oferită de membrii Asociației Veteranilor de Război din Nehoiu. Ca urmare a participării la acest eveniment, dl Constantin Șerban, Președintele Asociației Ecologice Turism Verde a lansat propunerea de a atesta zona ca fiind prima zonă turistică verde. Asociația ASURA susține propunerea dlui Șerban, cu care a avut discuții preliminare în vederea depunerii tuturor diligențelor necesare în vederea atestării zonei delimitate între Colţi –Bozioru şi, mai departe, Nehoiu –Siriu –Gura Teghii. Pentru ca arealul identificat să devină zonă de turism verde este nevoie de aprobarea Consiliului Județean, iar zonele bio ale județul trebuie să îndeplinească 100 de criterii.

►    În aprilie 2015, Asociația ASURA s-a înregistrat ca membru al Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală, beneficiind astfel de toate oportunitățile oferite de aceasta. Mai mult decât atât, in luna iunie Asociația ASURA, în calitate de membru RNDR a avut ocazia de a se prezenta prin intermediul publicației ”România Rurală” numărul 31, pagina 50, fiind disponibilă atât în limba română cât și în engleză.