16Oct. 2015

Asociația ASURA a participat la expoziția și licitația de fotografie și povești "Stories of renewal".

Joi, 15 octombrie, Asociația ASURA a fost prezentă la expoziția și licitația de fotografie și povești "Stories of renewal".

Zece proiecte dezvoltate cu sprijinul Programului de Cooperare Elvețiano-Român au fost surpinse în fotografii și cuvinte de către fotografa Cătălina Filip și blogger-ul- jurnalist Victor Kapra. Evenimentul s-a bucurat de participarea E.S. dl. Jean - Hubert Lebet, Ambasadorul Elveției în România.

Modul în care oamenii și organizațiile cu inițiativă din România reînoiesc țara cu ideile lor a fost elementul cheie al proiectelor derulate prin Swiss Contribution Office.

Am participat la licitația caritabilă și ne-am întors cu un tablou, cu o poveste a Munților Carpați, și cu și mai multă încredere că fiecare inițiativă care urmărește să schimbe sau îmbunătățească societatea reprezintă o contribuție adusă reînnoirii acesteia.Este vorba despre povestea din spatele proiectul ”Sălbăticia din Carpații de Sud-Vest, bogăție pentru oameni” inițiat de filiala organizației WWF din Reșița. Proiectul are misiunea de a proteja zona din Munții Retezat a cărei frumusețe nu poate fi descrisă în cuvinte, aceasta fiind una dintre puținele  regiuni din Europa unde natura își urmează propriul curs, unde peisajele, habitatele, flora si fauna sălbatică nu au fost influențate de activitățile omului.

Vă invităm să vă îndreptați atenția pe blog-ul jurnalistului Victor Kapra să vedeți și să citiți mai multe despre proiectele inițiate de români și finanțate de Programul de Cooperare Elvețiano-Român: http://www.victorkapra.ro/tag/programul-de-cooperare-elvetiano-roman/ .

Fotografii de la eveniment: Click aici